Παράκαμψη πλοήγησης

Αναδημοσίευση

ΜΟΥΣΕΙΟ ΓΛΥΠΤΙΚΗΣ ΠΕΡΑΝΤΙΝΟΥ
εκεί που συνεχίζεται η τέχνη της γλυπτικής

Το ΜΟΥΣΕΙΟ ΓΛΥΠΤΙΚΗΣ ΠΕΡΑΝΤΙΝΟΥ Στηρίζει το μικρό Συμπόσιο Γλυπτικής νέων καλλιτεχνών που ξεκίνησαν από τους κόλπους του.
Το ΜΙΚΡΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΓΛΥΠΤΙΚΗΣ εντάσσεται στην ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΜΟΥΣΕΙΩΝ – Σάββατο 17 Μαΐου 2014 «Ακολουθώντας το δρόμο του Σουνίου» Το πλήθος των αρχαιολογικών ευρημάτων που έχουν εντοπιστεί στην περιοχή, στους αρχαίους Δήμους τα Πρόσπαλτα (δυτικά των Καλυβιών), οι Θολές, οι Φρεάριοι και Αιγιαλεία (που βρίσκονται στην κοιλάδα μεταξύ του Πανείου Όρους και του Λαυρεωτικού Ολύμπου προς την παραλία Αναβύσσου) και στις τοπικές ανασκαφές που έχουν γίνει, βρέθηκαν πέντε αγάλματα Κούρων, ορόσημο στην εξέλιξη της αρχαϊκής γλυπτικής.
Ο Κούρος της Νέας Υόρκης (620-590 π.Χ.) ύψους 1,84 μ.
Ο Κούρος της Βολομάνδρας (570-550 π.Χ.) ύψους 1,79 μ.
Ο Κούρος του Μονάχου (540-520 π.Χ.)
Ο Κούρος της Αναβύσου – Κροίσος (530 π.Χ.) ύψους 1,94 μ.
Ο Κούρος Αριστόδικος (510-500 π.Χ.) ύψους 1,98 μ.

Σήμερα βρισκόμαστε στους δρόμους που χάραξαν οι πρόγονοί μας αιώνες πριν, όπως ο Αρχέδημος (4ος αιώνας π.Χ.) λαξευτής στο Δήμο της αρχαίας Αναφλύτου. Αφιερωμένη, η Ημέρα των Μουσείων, σ΄αυτούς τους λαξευτές. Συνεχιστές εμείς σήμερα πραγματοποιούμε στο Λαγονήσι ΜΙΚΡΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΓΛΥΠΤΙΚΗΣ. Ο ματρακάς που θα ηχεί θα προσδώσει την αίγλη που του ανήκει, αφού όλοι θα παρακολουθούν κατά τη διάρκεια του ΣΥΜΠΟΣΙΟΥ με ενδιαφέρον την προσπάθεια εξισορρόπησης της αρχαίας και νεότερης Ιστορίας.

Ημέρες ΣΥΜΠΟΣΙΟΥ Σάβ.- Κυρ. 26-27 Απριλίου = Πέμπ. 1 Μαΐου = Σάβ.-Κυρ. 3-4 Μαΐου = Σάβ.-Κυρ. 10-11 Μαΐου και Σαβ. 17 Μαΐου 2014

Συμμετέχουν Aρβανίτη Σοφία = Αργυρακοπούλου Μαρία = Γιαταγανζίδης Παναγιώτης = Γκιώνη – Ζησιμοπούλου Βάσω = Kαλάκου Σοφία = Κανάκης Νίκος = Κυσκήρα Γιούλα = Σωτηροπούλου Μυρτώ = Χόρτη Καίτη. Επιβλέπων = Κώστας Γεωργίου, μαρμαρογλύπτης Συντονιστής προγράμματος = Ευδοκία Παπουλή, γλύπτρια.
Σας περιμένουμε τις ημέρες του ΣΥΜΠΟΣΙΟΥ καθώς και την ημέρα λήξης. Σάββατο 17 Μαΐου 2014.
Ο χρόνος μάς καλεί να δείξουμε πως ο τόπος μας δεν είναι μόνο θάλασσα και ήλιος αλλά και πολιτισμός που πηγάζει και είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την ιδιαιτερότητα του τόπου.

H ΕΦΟΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ

Ευδοκία Παπουλή – Δημητροπούλου
__________________________________

Πρόσβαση: Λεωφορείο Ε22 ΣΑΡΩΝΙΔΑ από Σταθμό ΜΕΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ στάση Λαγονήσι. (GRAND-RESORT). Eίσοδος απέναντι από το περίπτερο οδός Ωκεανιδών και αμέσως πρώτος δρόμος αριστερά, Πινδάρου 13 (είναι ο πρώτος παράλληλος της οδού Σουνίου) τηλ.(6937504433)

.

.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: