Παράκαμψη πλοήγησης

Ατομική έκθεση ζωγραφικής της Μαρίνας Ντόβρου παρουσιάζει το Cressa Ghitonia Hotel στη Σφάκα Σητείας στη Κρήτη από τις 5 μέχρι τις 12 Σεπτέμβρη 2010 με τη συνεργασία του Πολιτιστικού Συνδέσμου Καλλιτεχνών και Φίλων του Ευβοϊκού Κέντρου Τεχνών και την επιμέλεια της Ιωάννας Γεωργιάδου.
Η ζωγραφική της Μαρίνας Ντόβρου χαρακτηρίζεται για τις ονειρικές εικόνες και την αρμονική συνύπαρξη των αντιθέσεων ανάμεσα στα αφαιρετικά γεωμετρικά στοιχεία και στα ζωηρά χρώματα. Εμπνέεται από τη φύση και δημιουργεί ελεύθερα με το χρωστήρα της ψυχής της.

Γεννήθηκε στη Χαλκίδα όπου ζει και διατηρεί το εργαστήριο της. Έκανε ελεύθερες σπουδές ζωγραφικής και Διδακτικής της Τέχνης στο Ευβοϊκό Κέντρο Τεχνών Χαλκίδας με καθηγήτρια την Ευμορφία Γκίκα Ραχούτη.
Αγιογραφία στο Δημοτικό Εργαστήρι Τέχνης και μαθήματα παιδικής ψυχολογίας και αγωγής στη Σχολή Γονέων Χαλκίδας. Παρακολούθησε επίσης τη Δημοτική Σχολή Τέχνης και Τεχνικής του Λόγου και τη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής.
Από το 1992 αναπτύσσει τη ζωγραφική της και προσφέρει καλλιτεχνικό, διδακτικό, πολιτιστικό και κοινωνικό έργο. Είναι πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Δοκού «Η Άνοιξη», ιδρυτικό μέλος του Πολιτιστικού Συνδέσμου Καλλιτεχνών και Φίλων του Ευβοϊκού Κέντρου Τεχνών, μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου « Οι Φίλοι του Λαογραφικού Μουσείου Χαλκίδας» και της Διεθνούς Ένωσης Καλλιτεχνών Mail Art IUOMA.
Έργα της έχει παρουσιάσει σε εκθέσεις και διεθνείς καλλιτεχνικές διοργανώσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έλαβε μέρος στο Διεθνές Φεστιβάλ Τέχνης και Επιστήμης Zervas Art 2009 και 2010 στην Πάτρα, καθώς και στη Διεθνή έκθεση Istanbul Tuyap Art Fair 2010 στη Κωνσταντινούπολη.

Home

.

.

.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: