Παράκαμψη πλοήγησης

davinci1Μια ξεχωριστή έκθεση φιλοξενεί το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης στην πρώην αμερικάνικη βάση των Γουρνών την περίοδο Απριλίου-Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους συνδυάζοντας σε αυτήν τον πολιτισμό, την εκπαίδευση αλλά και τον τουρισμό.
Πρόκειται για την έκθεση «Leonardo Da Vinci-Εφευρέτης και Επιστήμονας», που διοργανώνει ο Δήμος Γουβών με την υποστήριξη του ΕΛΚΕΘΕ-CRETAQUARIUM ΘΑΛΑΣΣΟΚΟΣΜΟΣ και την οργανωτική ευθύνη της ΑΛΦΑ ΕΚΘΕΣΙΑΚΗΣ.
Τα εγκαίνια της έκθεσης έκανε η κ.Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ, Πρύτανις του Πανεπιστημίου της Σορβόννης και Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών.

Αξίζει ν’ αναφέρουμε πως η Έκθεση για το Leonardo Da Vinci έχει συγκεντρώσει μέχρι σήμερα 1.700.000 επισκέπτες κι έχει παρουσιαστεί σε πολλές Ευρωπαϊκές Πρωτεύουσες. Αποτέλεσε την κεντρική εναρκτήρια εκδήλωση σε δύο Πολιτιστικές Πρωτεύουσες της Ευρώπης (Γένοβα, Πάτρα) ενώ ο Δήμος της Σόφιας γιόρτασε με αυτήν την ένταξη της Βουλγαρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Σύμφωνα με τους διοργανωτές της καμία πολιτιστική διοργάνωση δεν θα μπορούσε να αναδείξει καλύτερα την κληρονομιά της Ευρώπης από μια έκθεση σχετική με τον Λεονάρντο Ντα Βίντσι, μια από τις εμβληματικότερες φυσιογνωμίες που γνώρισε ο άνθρωπος.
IMG_0527H έκθεση παρουσιάζει την εντυπωσιακή σχέση ανάμεσα στην τέχνη, την επιστήμη και την τεχνική και καταδεικνύει πώς τα έργα αυτού του μεγαλοφυούς ανθρώπου συνδέουν την Ελληνική Αρχαιότητα με την Αναγέννηση και την Αναγέννηση με τη Σύγχρονη Εποχή. Αυτό που τότε αποτελούσε μια ουτοπία και σήμερα είναι πραγματικότητα.
IMG_0528Η διοργάνωση διαρθρώνεται γύρω από τρεις κατηγορίες αντικειμένων, τα οποία αλληλοσυμπληρώνονται για να δώσουν μια συνολική εικόνα του Λεονάρντο, Εφευρέτη και Επιστήμονα. Οι ενότητες περιέχουν: 120 σχέδια,  31 μοντέλα εφευρέσεων, 12 οθόνες αφής με 6 multimedia προγράμματα και 8.000 εικόνες.

Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης είναι από τις 9 π. μ. έως τις 9 μ. μ. καθημερινά και τα Σαββατοκύριακα.

χωρίς τίτλοΔιάρκεια έκθεσης έως 15 Οκτωβρίου 2009
Τηλεφ. 2810 331101 – 344020 – 763301-2
www.dekk.gr/1/13.news
www.cretaquarium.gr

Home

.

.

.

2 Comments

  1. polu kali douleia!!!

  2. Σε ευχαριστώ Δημήτρη


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: